Muziek
zaterdag 21 november / 20:30 uur / Rabozaal /€ 5,00

A Tribute to Bram Vermeulen Door Stanza. Helaas zal deze verzet gaan worden.!!!

Het plotselinge overlijden van Bram Vermeulen in 2004 was voor de muzikanten van Stanza de aanleiding voor het samenstellen van een programma met zijn mooiste werk. Bram liet meer dan 480 liederen als erfenis na om te beluisteren, te genieten, te overpeinzen maar vooral om te spelen, want zoals hij het zelf al schreef en zong:


En als ik uitgezongen ben,
mijn tijd van zingen is voorbij,
dan zingt een ander dit voor mij.
Met andere woorden, op een andere wijs,
maar voor dezelfde prijs…

Vermeulen kon uitbundig zijn, maar ook teder en indringend. Ongebreideld, zoals in de Neerlands Hoop-periode met Freek de Jonge, of verankerd in de blues, weemoedig en meeslepend. Hij zong over zijn angsten en verlangens, over klein geweld en de dood. Hij keek naar binnen, rekte zijn beleving op, zocht naar kleine scherven in zijn ziel en liet die in zonlicht schitteren. Kracht en eerlijkheid spraken hem aan.

Gitarist en zanger Jos van Oorschot en pianist Erik van Dijck willen met dit initiatief proberen om Bram’s muziek levend te houden. Met hun oude vrienden Kees de Wit (fluit, saxofoon en percussie) en bassist Ruud Sempel werd het materiaal opnieuw bewerkt. De muziek van Bram wordt niet gekopieerd maar met zorg en met waardering voor “de meester” geïnterpreteerd. 


I.v.m. coronamaatregelen slechts aantal plaatsen beschikbaar. Dus ben er snel ben.

Kaarten info
zaterdag 21 november
Aanvang 20:30 uur
€ 5,00

UITVERKOCHT

Deel deze voorstelling met je vrienden