header afbeelding
Lezingen

Archeologie in De Bulders

donderdag 9 februari
20:00 uur
Bovenzaal
Gratis

Archeologisch onderzoek in de wijk de Bulders te Heeze door Martijn Bink

Vanwege de ontwikkeling van de woonwijk De Bulders langs de zuidrand van Heeze wordt daar al sinds 2006 archeologisch onderzoek gedaan. Daarbij heeft het opgravingsbedrijf van de Vrije Universiteit Amsterdam, de VUhbs archeologie, in 2016 en 2017 onderzoek uitgevoerd. Hierbij zijn onder andere een urnenveld en bewoning uit de IJzertijd (800 v. Chr. – 19 v. Chr.) en bewoning uit de Late Middeleeuwen en de Nieuwe tijd (1350-1950) opgegraven.

In 2022 werd in een zojuist uitgegraven cunet door leden van de heemkundekring een grote hoeveelheid aardewerk en slakken aangetroffen. Hierop heeft VUhbs een proefsleuvenonderzoek en een opgraving uitgevoerd. Hierbij werd een ontdekking gedaan die voor de regio uniek is.

Martijn Bink is senior-archeoloog bij VUhbs archeologie. Hij is al sinds 1999 werkzaam in de regio. Hij zal de resultaten van de verschillende onderzoeken die in het kader van de ontwikkeling van De Bulders zijn gedaan presenteren, met natuurlijk de nadruk op het onderzoek dat VUhbs heeft uitgevoerd.

Deze lezing wordt georganiseerd door Heemkundekring 'De heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten'.

Kaarten info
donderdag 9 februari
Aanvang 20:00 uur
Gratis