header afbeelding
Exposities

Expositie Lambert Janssen

De werkstukken die u nu bij het Perron kunt zien, zijn geschilderd door Lambert Janssen (geb. 1956) uit Heeze.

De meeste werkstukken zijn niet te koop, zij hebben al een bestemming gevonden. Het aanbod van het Perron om een expositie te verzorgen, is een leuke manier om recent werk te tonen.

Bij het schilderen is gebruik gemaakt van een vrij klein palet Talens Van Gogh olieverf met 6 tinten (wit, bruin, geel, rood en 2 blauwe tinten). Incidenteel is ook gebruik gemaakt van paars.

De inspiratie voor het maken van de schilderijen zijn opdrachten vanuit de Zaterdagacademie in Eindhoven, maar ook de concrete omgeving, schilderijen en foto’s van onder meer Satoshi Fuijwara.

Soms is de compositie interessant, zoals het schilderij waarbij de ogen op een ongebruikelijke hoogte zijn geschilderd en de nadruk ligt bij kinnen en onderkinnen. Bij het jonglerend meisje hing een derde bal boven het schilderij, zodat er 3 dimensies ontstonden. En soms is het schilderij een poging om emotie uit te drukken.

Bij het schilderij van het bos beginnen sommige bomen als stam, maar eindigen als lucht. De mist in dit schilderij is ontstaan door met een doek verf weg te halen.

De stukken met wasgoed zijn geschonken aan personen die mantelzorg hebben gegeven of jarenlang geholpen hebben in het huishouden.

Zo heeft elk werkstuk een verhaal.

U vindt de schilderijen in de foyer en in de gang op de eerste verdieping.

Ik wens u veel kijkplezier.

Kaarten info

Gratis