Lezingen
vrijdag 31 januari / 14:00 uur / Rabozaal /€ 5,00

Lezing over medicijnprijzen

Zijn medicijnen echt zo duur? Of juist te goedkoop?

De media staan regelmatig vol met artikelen over de prijzen van medicijnen. Soms zijn ze schreeuwend duur, soms zo goedkoop dat busladingen uit België bij de apotheek op de stoep staan. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de zorgverzekering? En zijn de geneesmiddel wel altijd beschikbaar voor patiënten? Wat te doen als er een tekort is? Voor de geïnteresseerde lezer wordt het er allemaal niet duidelijker op.

Op 31 januari zal Peter Bertens voor meer duidelijkheid te zorgen. Hij werkt bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, de branchevereniging van innovatieve farmaceutische bedrijven. Peter heeft als speciaal aandachtsgebied nieuwe therapieën als gentherapie. Maar ook heeft hij dagelijks te maken met de discussie over geneesmiddelprijzen. Hij zal vertellen hoe geneesmiddelen worden ontwikkeld en wat er allemaal nodig is voordat het middel bij de apotheek ligt. De prijs van een geneesmiddel is daar maar één aspect van. Ook schetst hij hoe de uitgaven aan geneesmiddelen zich verhouden tot de totale kosten in de Nederlandse zorg. Daarnaast gaat hij ook in op de andere kant van de medaille: we gebruiken geneesmiddelen natuurlijk niet zomaar … deze leveren ons allen ook veel op. Zoals een betere gezondheid, de mogelijkheid om weer actief leven te leiden, te werken, op vakantie te gaan ... en dat wordt nog wel eens in discussies vergeten …

De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert op vrijdag 31 januari 2020 een middag over de medicijnprijzen in ’t Perron in Heeze.

Aanvang 14:00 uur, zaal open om 13:30


Toegang gratis voor leden PVGE afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende, niet-leden betalen €5,- p.p. Te betalen bij binnenkomst.

Graag vooraf aanmelden bij Max van Hofweegen, tel 040-2263334 of E-mail: maxvhofweegen@gmail.com

Kaarten info
vrijdag 31 januari
Aanvang 14:00 uur
€ 5,00
Deel deze voorstelling met je vrienden