header afbeelding
Muziek

Dubbeloptreden Muziekgroep Toon en De Bijl & De Knoesten

zaterdag 17 december
20:30 uur
Theaterzaal
€ 5,00

Deze zaterdag belooft een bijzondere avond te worden met 2 muziekgroepen: Toon en De Bijl & de Knoesten. Een avond die staat in het teken van de Nederlandse muziek.

Voor de pauze kun je kennismaken met Toon.

Popmuziek, teruggebracht tot de essentie, misschien kunnen we Toon zo het beste omschrijven. Bekende en minder bekende songs uit de laatste zestig jaar van de popmuziek, zo eerlijk mogelijk vertaald in het Nederlands, en gespeeld op niet versterkte alsook beperkt versterkte, akoestische instrumenten.

Dat was het idee dat Rene (zang) en Cor (gitaar hadden, een tijd geleden. Een volkomen nieuw project, en tevens heel spannend, want het publiek is heel dichtbij en kan net zo veel geluid maken als jij. Heel intiem en zo komen de verstaanbare songs – zeg maar – binnen.

Uiteindelijk is Toon uitgebreid met Erik (bas), Petra (viool en 2e stem) en Karin (Cajon).


Na de pauze begroeten we De Bijl&De Knoesten.


Wij kennen Mari de Bijl van het trio Mari de Bijl. Inmiddels heeft het trio een uitbreiding ondergaan met de komst van een nieuwe bassist. Dit betekende ook een nieuwe naam: De Bijl & De Knoesten. Wat hetzelfde blijft is de bijzondere muzikale ervaring met de Brabantse liedjes. Liedjes van hun CD's “Werum” en “ En wa dan nog?”

Mari de Bijl (leadzang), Jan Willem Verhoeven (toetsen, backing vocals), Theo Leupen (gitaar, backing vocals), allen afkomstig uit Heeze, en Bart Klomp (contrabas, backing vocals) uit Geldrop vormen samen De Bijl&De Knoesten.

Er wordt voornamelijk in het Brabants gezongen. Serieuze liedjes worden vaak gevolgd door luchtige liedjes. Afgewisseld met leuke gedichtjes en humoristische anekdotes.

Tijdens hun optreden deze avond zullen zij nummers van hun CD's live ten gehore brengen, aangevuld met recent nieuw werk.
Een uitgelezen gelegenheid dus om kennis te maken met al dit fraais van dit bijzonder muzikale kwartet.

Kaarten info
zaterdag 17 december
Aanvang 20:30 uur
€ 5,00

Of koop uw kaarten in 't perron