header afbeelding
Muziek

Heezer Bluesnight met The Grunting Pigs (Hongarije)

vrijdag 7 juni
20:30 uur
Foyer
Gratis

Na het succes van de vorige edities veranderen wij deze avond de foyer van 't Perron wederom in een bruisend bluescafe. En dat doen we dit keer met een bijzonder blues duo nl. The Grunting Pigs.

Grunting Pigs is een Hongaars blues duo met harmonica-wizard Mátyàs Pribojszki & snarenwonder Ferenc Szász.

Enerzijds is er Szász, een virtuoos die zijn akoestische gitaar liefdevol bespeelt met enerverende vingeracrobatiek. Anderzijds is er Pribojszki, de man die op zijn veertiende begon met het spelen van mondharmonica en hiervoor inspiratie kreeg van legendes als Sonny Boy Williamson en Larry Adler. Hij deelde het podium met veel grote acts oa. Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard en Ian Siegal, waarbij hij steevast op diens lof kan rekenen. Pribojszki ontwikkelde een persoonlijke stijl welke kan worden omschreven als een groovende mix van jazz en blues met een sterk funky gevoel.

Voeg deze twee uitzonderlijke muzikanten samen en het Grunting Pigs-gezelschap laat je horen waarom deze combinatie zo succesvol is. Rauwe countryblues afgewisseld met pittige rootsblues maken dat de twee al menig podium betoverd hebben. Het bewijst ook dat vanuit het hart gespeelde blues geen nationaliteit kent. Dat ze uit Boedapest en niet uit Chicago of Memphis afkomstig zijn lijkt eerder toeval want deze mannen kennen hun muzikale roots als geen ander.

Kortom, het belooft een energieke bluesavond te worden.


Entree: gratis

Kaarten info
vrijdag 7 juni
Aanvang 20:30 uur
Gratis